Sundhed for private / Kostvejledning / Overvægt / Undervægt

Overvægt / Undervægt

 
 
Kostvejledning til overvægtige er til dig der ønsker et vægttab og en sundere livsstil. Man kan tabe sig på mange forskellige måder, men i bund og grund handler det om i en periode at forbruge flere kalorier end man indtager. Små ændringer i dine madvaner kan sænke kalorieindtagelsen uden at medføre sult eller afsavn. Den store udfordring er at ændre mad- og motionsvaner på en effektiv og holdbar måde, da mad- og motionsvaner er dybt indgroede vaner og i høj grad bliver påvirket af vores fysiske og sociale miljø. Der vejledes ud fra de otte kostråd.
 
 
Mange mennesker  kæmper med det modsatte problem af overvægten. De er for tynde og kan ikke tage på i vægt. Det er især svært, hvis man er ramt af kronisk sygdom, som ofte både tager appetitten og øger forbrændingen. Men også raske personer har problemet.  Undervægt har ikke de samme følgesygdomme som overvægt, men kan forringe livskvaliteten hos nogle. Har man et brændende ønske om at tage på i vægt spiller kosten en vigtig rolle samtidig med, at træning er en vigtig faktor i form af øget muskelmasse. Glem alt om at drikke fløde og spise dig mæt i kager, undervægtige skal også leve efter de otte kostråd.

 

Sundhedskonsulenterne i Aarhus | Havtornvej 27, 8200 Århus N - Danmark | Tlf.: 20945804 | mail@sundhedskonsulenterneiaarhus.dk